PARK returpantsystem

En tom PARK flaske er 20 kroner værd

PARK har egne hårprodukter med fokus på hårmode- og trends, kvalitet, miljø og bæredygtighed herunder et unikt returpantsystem. Produkterne er baseret på en meget høj koncentration af naturlige ingredienser og æteriske olier, der giver den dejligste duft.

PARK har valgt, som de første i Danmark og Norden, at indsamle ALLE tomme PARK emballager fra kunderne. Kunderne afleverer den tomme emballage til en PARK salon og får 20 kr. retur, uanset om shampooen er købt på nettet eller i en salon. Kunderne har også mulighed for at donere pengene til en velgørende organisation, som indsamler plastik i verdenshavene.
Den meget omdiskuterede globale opvarmning har ligget og luret under overfladen i mange år og ses pludselig tydeligt i praksis. I Danmark har vi overværet en af de vådeste og varmeste vintre nogensinde. Et af de mange tiltag der har været italesat i forbindelse med at bekæmpe de store klimaforandringer er at mindske forbruget af plastik.

Din tomme PARK flaske bliver genanvendt

Plastik er et af det 20. århundrede vigtigste opfindelser. Produktionen og forbruget af plastik er steget markant de seneste årtier, men det har også medført et stort problem: nemlig at tonsvis af svært nedbrydeligt plast flyder rundt i vores verdenshave til skade for både fisk, planter og mennesker.

Det amerikanske akademiske tidsskrift Science dokumenterede i 2015, at mellem 4 og 12 millioner ton plast hvert år ender i havet. Mindst 90% af det plast der flyder rundt i verdenshavene er havnet der gennem flodsystemer, og omtrent hele plastforureningen stammer fra kun ti store floder, hvoraf otte af disse befinder sig i Asien.
Fælles for alle de ti mest forurenende floder er, at de løber gennem tætbefolkede områder, hvor der bor millioner mennesker, hvis forbrug af plastik er baggrunden for næsten al den plastik, der ender i verdenshavene. Plasten der flyder rundt i havet evner at ‘suge’ miljøgifte og farlige kemikalier til sig, som dyrene altså får med, når de fejlagtigt tror at det er mad. Vi mennesker risikerer også at indtage mikroplast og dermed disse farlige gifte, når vi for eksempel spiser fisk. Plast der hober sig op i naturen stopper vandløb og kvæler planter.

Det er altså tydeligt, at plastik kan have meget negative konsekvenser for miljøet. Derfor har vi hos PARK Styling valgt at tage ansvar med vores Used Bottle Recycle Program.
Vi opfordrer alle vores kunder til at aflevere deres brugte PARK emballage hos deres lokale PARK frisør, og derved modtage en returværdi af 20 kroner per styk, til trods for at der ikke betales pant på startproduktet.

Arbejdsgangen på dine tomme PARK flaske

Vi genopfylder ikke de tomme flasker fordi det er en større miljøbelastning og så er PET-flaskerne ikke beregnet til at blive genfyldt. Dette skyldes primært hensynet til hygiejnen og dermed din sikkerhed og sundhed som forbruger.

Efter at have afleveret dine tomme PARK flasker hos din nærmeste PARK frisør, vil de blive hentet og håndteret af vores plastleverandør, som leverer det videre til genanvendelse.

Plast materialet som PARK benytter er PET (polyethylenterephthalat) som er den største bidragsyder indenfor genanvendelse af plast.

Det kan genanvendes ved en mekanisk bearbejdning, hvorved materialet vaskes og skæres i flager som efterfølgende kan repolymeriseres til nyt materiale. Genanvendt PET kan anvendes til mange nye produkter, herunder tøj som fx fleece, fiberfyld til soveposer og dynejakker, tøjbøjler, dele til biler og til emballage inkl. fødevareemballage. Så det kan være at dit sidespejl på bilen stammer fra en af dine tomme PARK flasker.
Vi har valgt denne løsning fordi det er den mest skånsomme for miljøet og vi kan stå inde for håndteringsprocessen. Vi har alle et ansvar for at passe på vores klode. Vi håber, at du vil hjælpe os med minimering af plastikforbruget.