Mød en PARK-frisør: Anne Sophie - PARK STYLING DK

Mød en PARK-frisør: Anne Sophie

Er dit hår sommerklar? Læsning Mød en PARK-frisør: Anne Sophie 11 minutter Næste Nye PARK produkter til sommerhåret

På en smuk solskinsdag fik jeg æren af at mødes med en af PARK’s skønne frisører, nemlig Anne Sophie fra salonen i Kolding. På PARK’s hovedkontor, ovenover salonen, fik vi eftermiddagen til at gå med gode samtaler om det at være frisør, hår og selvfølgelig den nuværende lockdown. Vi havde jo ikke så meget andet at give os til. Vores samtaler er blevet til et fint interview, som I kan læse med i herunder. Her bliver I introduceret til en livsglad, udadvendt og inspirerende kvinde, som åbenlyst brænder for sit fag og sine kunder. I kan selvfølgelig også finde inspiration til pleje af jeres eget hår; jeg lærte i hvert fald en del af at snakke med Anne Sophie. 


Vil du starte med at fortælle lidt om dig selv?

  • “Jeg hedder Anne Sophie, og jeg er 31 år gammel. Jeg gik i lære som frisør allerede som 16-årig, og så har jeg været hos PARK i 2,5 år, og det er jeg rigtig glad for. Jeg var ligesom en del af det helt fra begyndelsen. Hos PARK er jeg både ansat som Creative Designer og frisør. Jeg arbejder i salonen som frisør og barber, og så hjælper jeg med undervisning på elevkurser. Så jeg laver lidt af det hele; både skæg, fades, langt og kort hår og farve.

Jeg har faktisk boet i Odense i 13 år, men er lige flyttet til Kolding. Min familie bor i Kolding, og nu er jeg så glad for mit job at jeg har valgt at give min by op for det, selvom det er hårdt. Men jeg havde godt nok aldrig regnet med at jeg skulle tilbage til Kolding. Men her er jeg!”


Hvordan har din vej mod en karriere som frisør set ud?

  • “Altså, jeg har altid vidst jeg ville være frisør. Allerede der i 9. klasse hvor man skulle på brobygning, der har jeg altid været ude som frisør, og når vi skulle i erhvervspraktik så var jeg ude i salonerne. Jeg blev færdiguddannet i Odense, og uddannelsen tog 4 år i alt.

Jeg tror bare, at jeg altid godt har kunnet lide det her med at gøre folk smukkere på en eller anden måde. Det falder mig meget naturligt at stå foran spejlet, også at bruge en masse tid på mit eget hår og makeup. Og så er jeg bare meget snaksalig; snakker nok også lidt for meget nogen gange, men jeg kan bare godt lide kundekontakten og dét at møde mennesker. Man får mange gode historier og også inspiration fra kunderne. Jeg føler også, at det er et fag, som man altid kan udvikle sig i og blive dygtigere inden for. Det er et fag hvor alle lader sig inspirere af hinanden og vi kommer ud hver dag med en masse smil og gør folk glade. Ja, det er et job der bare falder mig naturligt; at klippe, snakke med kunder og drikke noget kaffe! Og så har vi har bare et mega godt team her hos PARK”.


Hvordan er det at arbejde hos PARK?

  • “Det er jo mega fedt! Jeg synes bare, at vi hele tiden løfter hinanden, vi tænker ud af boksen, vi er kreative, og vi bruger hinandens kreativitet til hele tiden at dygtiggøre os. Og så bruger vi også hinanden meget i PARK regiet, nogle er ligesom dygtige til noget og så er nogle dygtige til noget andet, og så kan man altid hive nogen ind for at lære. Vi er hele tiden oppe på tæerne for at gøre det bedre.Vi er ligesom en familie, hvilket er mega fedt. Jamen, og så kan jeg også godt lide vores atmosfære, den rolige atmosfære vi har indbyrdes og i salonen, og vores kundepolitik. Det er bare et godt sted, hvor man kan få lov til at udfolde sig. Jeg elsker virkelig at man er herre over sin egen tid, og at jeg må bruge den tid jeg vil på mine kunder. Der er aldrig en chef der står og kigger mig over skulderen. Jeg får lov til at udfolde mig, og jeg bliver ikke sat i en bestemt bås. Jeg får lov til at være sig selv, være kreativ og gøre det som jeg selv brænder for”.

Hvad er du mest stolt af at have opnået i din karriere som frisør?

  • “Jeg tror faktisk det er at være kommet hertil nu. Det lyder lidt kliché, men det er faktisk at være kommet her hvor jeg er nu hos PARK, fordi jeg ved, at det er et sted, hvor at man altid kan komme højere op. Det har jeg aldrig oplevet før. Jov, du har godt kunne dygtiggøre dig mere, men her er der altid en mulighed for at undervise mere, eller komme på en scene. Så jeg vil faktisk sige, at det er hvor jeg er nu. Nu er der ligesom ikke nogen forhindringer for hvor langt jeg egentlig gerne vil nå. Jeg kan bare udvikle mig! Det er noget af det, der er fedt ved at være her; der er et åbent loft. Det er ikke mange saloner, der har et akademi, hvor du kan komme ind og undervise. Jeg arbejder jo også sammen med mit store idol nu, altså alle mine kollegaer og chefer er jo mine idoler, men Palle Freese som jo er en kendis indenfor frisørfaget, ham har jeg jo nok altid set op til, og så det er jo også vildt at stå og arbejde med ham. Jeg føler også at jeg har været lidt heldig at Palle og jeg har fundet hinanden, det var jo nok også meningen med det hele. Det havde jeg aldrig, aldrig, aldrig regnet med at jeg skulle”.

Hvad får du tiden til at gå med her under nedlukningen?

  • “Går en masse ture, spiser og laver en masse mad, ligger og sveder på en måtte foran fjernsynet, hører lydbøger, sover en masse. Og så snakker jeg sindssygt meget facetime med mine veninder; i hundrede år ad gangen. Faktisk er jeg lige, heldigvis vil jeg så sige, flyttet til Kolding, og så har jeg en lejlighed jeg skal af med i Odense, så jeg har pendlet mellem Odense og Kolding, og så der har været noget at give sig til. Jeg er meget lettet over at kunne gøre alt dette mens vi er hjemsendt, og så hvis vi nu skulle komme i gang igen den 15., hvilket jeg håber på, men selvfølgelig ikke ved noget om, så har jeg styr på boligsituationen”.

Hvad glæder du dig mest til, når I må åbne salonen igen?

  • “Ej jeg glæder mig så meget til at se mine kunder først og fremmest, og jeg glæder mig vildt meget til at se mine kollegaer, og få den her hverdag igen. Og bare lave en masse fedt hår, klippe en masse hår af og bare snakke med mine kunder igen!

Du skal også tænke på, at når man bruger så mange timer i salonen som jeg gør til hverdag, så er det så meget en del af en, som man går og mangler. Det er jo min identitet. Der er noget der kripler i mine hænder hele tiden”. Hvilke er dine yndlings PARK-produkter?

  • “Jeg er meget til vores repair serie; Argan Xtreme, fordi at jeg synes den går ind og plejer, genopbygger og styrker rigtig meget, og så er den til det mere tørre og frizzy hår. Men den er bare stadigvæk så drøj, at selv et skandinavisk hår kan bruge den. Jeg synes, at den er vægtløs, det er det der er så fedt ved den - og det er ikke sådan en, som du får klasket hår af. Men den har bare alle de her næringsstoffer og det her pleje, der går ind og genopbygger håret. Og et hår som mit der er lysnet, og jeg styler det konstant, der skal man altså bruge sådan noget der går ind og genopbygger, styrker, plejer og fugter. Og jeg føler faktisk, at den er lidt misforstået nogle gange, det hører jeg i hvert fald, at der er mange der ikke tør at bruge den, fordi de er bange for, at det bliver for tungt, eller at den kun er til kruset hår, og det er den bare ikke. Sindssygt meget pleje! Det er i hvert fald min yndlings shampoo, og masken og conditioneren er fantastiske. Og dem kan man altså også fint bruge, de er også mega drøje i brug. Jeg synes tit at folk føler, at det bliver for tungt, men så er det fordi de bruger for meget produkt.

Og i forhold til styling er jeg jo helt vild med vores Moisturizing Heat Sun Repair, som alle andre også er, fordi den er UV+UB-beskyttende, den er genopbyggende, den plejer, den fugter og den samler ens spidser og giver glans. Den er jo bare fantastisk. Jeg føler bare, at det er sådan en all-in-one, og det er sådan en, som alle burde have derhjemme, fordi den passer til alle slags hår, og du kan aldrig gå galt i byen med den. 

Jeg er også vild med vores Tsunami Bodymaker Saltvandsspray. Den giver bare en masse volume, uden at det bliver for produktet til håret. De andre volume produkter vi har, er mere intense, hvor vores Tsunami kan sprayes på og bygges op. I vådt hår hvor du føner den, og den bare giver den her følelse, hvor du kan gå og skubbe op i håret, men du kan ikke mærke den på samme måde. Og så synes jeg at den er sindssygt god til at putte i det tørre også. Hvis jeg sprayede den i nu, og fønede bare lidt på den, så giver den bare det fedeste volume. Så den er også rigtig god at re-style med dagen efter. Hvis du bare står op med kedeligt, fladt hår, så lige spraye den i og fønne i to minutter, så har du den fedeste volume”. 


Hvad er dit bedste tip til smukt hår?

  • “Hmm, jeg har jo mange. Slut altid af med iskoldt vand i badet. Det giver blankt hår. Drop aldrig balsam. Der er mange kunder, der siger »Mit hår kan ikke klare balsam«, men så er det altså bare et forkert produkt. Så det vil jeg altid anbefale alle at bruge.
Jeg synes jo også personligt, at sådan en som vores Moisturizing Heat & Sun Repair, den burde man altid have en lille smule af i tasken. Man kan aldrig få nok af genopbyggelse og pleje. Og ellers er mit bedste tip nok bare at pleje det. Jamen det er det, uden tvivl. Pleje, pleje, pleje. Fordi at sådan en styling-pige som mig, og det er vi jo mange piger der er, der farver, vi har kemi i håret, vi skader vores hår med varmeprodukter, så er det bare vigtigt at pleje. En god shampoo, en god maske og et godt produkt til varmebeskyttelse, og som går ind og fugter. Så behøver man næsten ikke mere”.