Hårtab hos kvinder: 5 årsager og 6 tips til at undgå det

Hvad er Curly Girl metoden og hvordan plejes naturlige krøller bedst? Læsning Hårtab hos kvinder: 5 årsager og 6 tips til at undgå det 4 minutter Næste DOFK x PARK tour

Hårtab hos kvinder er et almindeligt problem, der dog kan have en negativ indvirkning på selvværdet og selvtilliden hos dem, der oplever det.

Her er nogle af de mest almindelige faktorer, der bevirker hårtab hos kvinder:

 1. Hormonelle ændringer: Hormonelle forandringer er en af de mest almindelige årsager til hårtab hos kvinder. Det kan forekomme under graviditet, efter fødslen, i overgangsalderen eller som følge af hormonelle ubalancer som polycystisk æggestokkesyndrom (PCOS). Disse hormonelle ændringer kan påvirke hårets vækstcyklus og føre til øget hårtab.
 2. Arvelighed: Kvinder kan også opleve hårtab på grund af genetisk disposition. Kvindelig mønsterhårtab er en tilstand, hvor håret gradvist bliver tyndere over tid, primært i området omkring toppen af hovedet. Dette er ofte forårsaget af en overfølsomhed over for det mandlige hormon dihydrotestosteron (DHT).
 3. Stress og fysisk belastning: Stress og fysisk belastning kan påvirke hårets vækstcyklus og medføre øget hårtab. Ekstremt følelsesmæssig eller fysisk stress, traumer, sygdomme eller kirurgiske indgreb kan udløse en tilstand kendt som telogen effluvium, hvor håret går ind i en hvilefase og falder ud i større mængder end normalt.
 4. Skjoldbruskkirtelsygdomme: Skjoldbruskkirtelsygdomme som hypothyroidisme eller hyperthyroidisme kan påvirke hårvæksten. En underaktiv skjoldbruskkirtel kan føre til hårtab, mens en overaktiv skjoldbruskkirtel kan føre til øget hårvækst og hårtab i pletter.
 5. Medicin og medicinske tilstande: Visse medicin som kemoterapi, antidepressiva, antikoagulantia og antikonceptionsmidler kan forårsage hårtab som en bivirkning. Derudover kan medicinske tilstande som autoimmune lidelser, anæmi og infektioner påvirke hårvæksten.

Det er vigtigt at bemærke, at hårtab hos kvinder kan være komplekst, men din PARK frisør vil hurtigt kunne hjælpe med en konsultation. Evt. suppleret med produkter som kan forhindre hårtab eller styrke/pleje dit hår. Her vil vi typisk anbefale vores Anti Hairloss-produkter.

Undgå hårtab med disse 6 råd

Heldigvis er der en række måder, hvorpå man kan undgå hårtab og pleje sit hår for at opnå sundt og stærkt hår.

 1. For både mænd og kvinder er det vigtigt at opretholde en sund livsstil, da ernæring og generel sundhed spiller en afgørende rolle i hårets tilstand. En af de mest almindelige årsager til hårtab er manglende næringsstoffer, så det er vigtigt at spise en afbalanceret kost, der er rig på vitaminer og mineraler som jern, zink, vitamin A, C og E samt omega-3-fedtsyrer. Disse næringsstoffer hjælper med at fremme hårvækst og opretholde en sund hovedbund.
 2. En anden vigtig faktor er at undgå stress og for meget fysisk eller følelsesmæssig belastning, da dette kan påvirke hårets vækstcyklus negativt. Øvelser, meditation og afslapningsteknikker kan være nyttige til at håndtere stress.
 3. Regelmæssig hårvask er også en vigtig del af hårets pleje. Det er dog vigtigt at undgå overdreven hårvask, da det kan fjerne de naturlige olier fra hovedbunden og gøre håret tørt og skrøbeligt. Vælg en mild shampoo og balsam, der passer til din hårtype, og undgå at bruge varmt vand, da det kan udtørre håret yderligere. Se eks. vores Anti Hairloss-produkter her.
 4. Undgå overdreven brug af varmestyling værktøjer som hårtørrer, fladjern og krøllejern, da varmen kan skade håret og føre til hårtab over tid. Hvis du bruger disse værktøjer, skal du sørge for at bruge varmebeskyttende produkter først og begrænse deres anvendelse til et minimum.
 5. For at undgå hårtab er det også vigtigt at undgå stramme frisurer, der trækker i håret, såsom stramme hestehaler eller fletninger. Disse frisurer kan føre til hårtab over tid på grund af trækket på håret og hårsækkene. Lad dit hår hvile og undgå overdreven brug af hårelastikker og hårnåle.
 6. Endelig er det vigtigt at konsultere en læge eller en hudlæge, hvis du oplever betydeligt hårtab eller vedvarende problemer med hår og hovedbund. De kan hjælpe med at identificere eventuelle underliggende medicinske tilstande, der kan være årsagen til hårtabet og give passende behandling eller rådgivning.

Sammenfattende er nøglen til at undgå hårtab og pleje sit hår at vedtage en sund livsstil med naturlige kvalitetsprodukter.