Hvad er Curly Girl metoden og hvordan plejes naturlige krøller bedst?

Hvad er Curly Girl metoden og hvordan plejes naturlige krøller bedst?

Gaveideer til efterårets fester Læsning Hvad er Curly Girl metoden og hvordan plejes naturlige krøller bedst? 4 minutter Næste Hårtab hos kvinder: 5 årsager og 6 tips til at undgå det

Hvis du er én af de heldige personer med et naturligt krøllet hår, har du måske oplevet, at dit hår har en tendens til at miste sin glans og føles tørt. Men fortvivl ikke! Vi har nemlig udarbejdet en trin-for-trin guide til den populære Curly Girl metode, som kan hjælpe dig med at pleje og styrke dine krøller – så du (og ikke mindst dit hår) kan stå knivskarpt.

Før du går i gang med Curly Girl metoden er det vigtigt, at du forstår dit hår og dets specifikke behov. Krøller er ofte mere tørt og skrøbeligt end andre hårtyper, så det kræver mere opmærksomhed og pleje for at holde det sundt og smukt.

Derudover er det også vigtigt at forstå, hvilken type krøller du har, da forskellige krøller kræver forskellige produkter. Sørg derfor altid for at forhøre dig hos din frisør omkring, hvilke produkter der passer bedst til lige præcis dit hår.

Du finder produkter velegnet til Curly Girl-metoden fra PARK i denne kategori.

Hvad er Curly Girl metoden?

Curly Girl metoden er udviklet af Lorraine Massey og går i alt sin enkelthed ud på at fjerne silikone og udtørrende sulfater fra ens daglige hårpleje – så hårets naturlige fugt genoprettes. Men hvorfor har krøller brug for denne ekstra pleje?

Krøller har brug for ekstra pleje, da skellagene på hårstrående er åbne. Derfor er det vigtigt at bruge en conditioner eller shampoo med en lav pH-værdi, da dette sammentrækker hårskellagene, hvilket resulterer i at håret har mindre tendens til at filtre.

Reelt set, går Curly Girl metoden ud på at skifte sin shampoo ud med en conditioner. Man undgår herved, at håret udsættes for sulfater og andre skadende kemikalier – samtidig med, at der tilføres mest mulig fugt til håret. For at passe endnu bedre på ens naturlige krøller, er det yderligere vigtigt at undgå brug af stylingscremer – så den organiske styrke i håret bevares. Ydermere er kilden til sunde og stærke krøller at styre langt udenom produkter med indhold af parabener og phtalater.

Er man blandt de personer, der ønsker at bibeholde brugen af shampoo, for at undgå fedtet hår, kan man i stedet for conditioner anvende sulfatfri shampoo. Herved fastholdes ens rutinemæssige hårpleje samtidig med at håret fugtes og plejes.

Har man et ønske om at give sig i kast med Curly girl metoden, er kilden til glansfulde og sunde krøller beskrevet i de nedenstående trin: 

Trin 1 – Drop sulfater & silikone

Metoden går som tidligere nævnt ud på at bruge naturlige og milde produkter – når du vasker og plejer dit hår. Det betyder, at du skal undgå shampoo og conditioner, der indeholder sulfater og silikone. Sulfater er med til at fjerne fedt og olie fra dit hår, inklusiv de naturlige olier, der er vigtige for at holde krøllerne sunde og glansfulde. Silikone er med til at tilstoppe porerne i hårstrået og forhindrer fugt i at trænge ind i håret. Det er derfor vigtigt, at du først og fremmest læser ingredienslisten på bagsiden af dine produkter forinden, du anvender dem i dit hår. (du finder produkter velegnet til Curly Girl-metoden fra PARK i denne kategori)

Trin 2 – Vask dit hår med en Co-Wash

I stedet for at bruge shampoo skal du vaske dit hår med en co-wash, der er en mild rensende balsam. En co-wash fjerner snavs og overskydende olie fra dit hår uden at fjerne de naturlige olier, der er nødvendige for at holde krøllerne sunde og glansfulde.

Trin 3 – Brug en Leave-in conditioner

Efter du har vasket dit hår med en co-wash, skal du bruge en leave-in conditioner, der hjælper med at holde dit hår fugtigt. En leave-in conditioner trænger dybt ind i håret og tilfører fugt samtidig med, at det beskytter håret med skader og frizz.

 

Trin 4 – Lad dit hår lufttørre:

Sidst, men ikke mindst er det vigtigt at styre langt udenom brugen af hårtørrer. Brug istedet et microfiber håndklæde velegnet til hår - eller lad dit hår lufttørre, så det kan bevare dets naturlige form og struktur.

Ved hjælp af disse enkelte trin, er du nu klar til at give dit hår det vildeste hårboost! Og sikre at dine krøller til hver en tid vil stå skarpt!

Kundeservice

Hvis du har brug for hjælp til et produkt, kan du kontakte os.